2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

Kokosinis naminis šokoladas

  Ar šokoladas gali būti sveikas maistas?
Net nebejoju, kad taip :) Aplamai, ko gero sveika viskas, kas su saiku.
Didžiausias baubas yra pridėtinis cukrus- atsikratom jo ir panaudojam medų, klevų sirupą arba steviją. Antras baubas- visi tie "E", na ... šio gėrio naminiame šokolade tiesiog nėra :D
Šio šokolado "bazinė" sudėtis labai paprasta: kokoso drožlės, kakava, medus.
Pagal nuotaiką ir skonį galima paįvairinti prieskoniais, riešutais, džiovintais vaisiais, uogom ir tt.
Tai štai: blenderiuojame kokosų drožles kol jos įgaus vientisą kreminę konsistenciją. Suberiame kakavą ir pasirinktą saldiklį. Maišome iki vientisumo.
Sukrečiam masę į formeles arba kepimo popierių. Porai valandų dedam į šaldytuvą. Valgom :D
Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą