2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Masala chai

Arba indiška arbata su prieskoniais.


Oras, o dar labiau vėjas, už lango sako- laikas gerti masala chai!!!
Ir taip jis sako ne šiaip sau :D Nėra geresnio gėrimo norint sušilti! Bent jau man.
Mano masala chai greičiausiai labai toooli nuo tikrosios arbatos, geriamos Indijoje kiekviename žingsnyje, bet ir šis receptas turi teisę gyventi :)
 Masala:
~3 cm cinamono lazdelės
15 juodųjų pipirų žirnelių
4 žaliojo kardamono ankštys
~1/4 a.š. tarkuoto muskato
Visus prieskonius sutriname su prieskonių trintuve.
Kartais, pagal nuotaiką, įdedu ir kitokių prieskonių. Man labai patinka prie tradicinės masalos pridėti anyžiaus žvaigždutę.
Arbata: (1 puodeliui)
~1/4 puodelio pieno
~1,5 a.š. juodųjų arbatžolių
~1 nubrauktas a.š. masalos (t.y pasiruošto prieskonių mišinio)
cukraus pagal skonį

Paruošimas:
 Puode užviriname vandenį ir sudedame arbatžoles, masalą, cukrų bei supilame pieną. Palaukiame kol vėl užvirs, paverdame apie dvi minutes, nuimame nuo ugnies ir leidžiame dar minutėlę pastovėti. Perkošiame per sietelį. Ir žinoma, geriam iškarto- labai , labai karšta!
Masala chai tradiciškai geriamas labai saldus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą