2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Pažintinis takas "Kopa". Ir Jonavoje yra ką veikti :D

Džiaugiuosi, kad Jonavos rajonas neatsilieka nuo Lietuvą apėmusios tendencijos įrenginėti pažintinius takus, apžvalgos bokštus ir taip skatina žmones grįžti į gamtą.
Pažintinis takas "Kopa" puikus būdas praleisti šiek tiek laiko gamtoje su mažaisiais.

Kopa, panoramio.com

Čia nerasite kažko ypatingo, tiesiog jaunas pušynas su takeliu, kuris baigiasi nemaža smėlio kopa, nuo kurios atsiveria labai gražus vaizdas į aplink esančius miškus.

Kopa, Google.com

Bet ar daug reikia smagiam pasibuvimui miške? Visame maršrute išdėlioti suoliukai, informacinės lentelės apie gyvūnus ir augmeniją, o aplink kopą numatytos ir kelios laužavietės. Puiki vieta smagiai iškylai.



 Atvažiavus į pradžios tašką mus pasitinka tako žemėlapis, informacija apie taką ir kelios lentelės su šiose vietose gyvenančių gyvūnų aprašymu. Vienas tų gyvūnų yra pilkasis vilkas.
 Čia ir prasideda smagumas! Mažasis bėgte bėgiojo taku vis norėdamas surast vilko pėdsakus, nekantriai bėgo prie vis sekančių ir sekančių lentelių tikėdamasis rast informacijos kurgi tas vilkas slepiasi :D Vilko, kaip ir kitų gyvūnėlių, nematėm, užtai pasisėmėm informacijos apie gamtą, pasimėgavom tyla ir ramybe.


 Sezono metu galima surasti grybų, nuo ūmėdžių iki baravykų,bruknių, mėlynių.

Puiki vieta laisvalaikiui gamtoje!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą