2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Žiedinio kopūsto blynai

Skiriama Sonatai :D
Prieš porą mėnesių buvo laiko tarpas, kai kiekvieną dieną, kartais net kelis kart į dieną, atsivėrusi FB matydavau tą patį receptą. Žmonės taip noriai juo dalinosi, kad apėmė smalsumas- ar tikrai taip skanu. Žinoma, nelygu kiek tų "pasidalintojų" bandė tą patiekalą pasigaminti :D
Smalsumas nugalėjo :D Ir nuo to laiko šis receptas yra tarp mėgstamiausių.
Taigi: žiedinio kopūsto (kalafioro) blynai.

Pinterest.com foto

Pagaminimas labai paprastas, o rezultatas tikrai skanus.
Reikės:
Žiedinio kopūsto (kiekį reguliuojamės pagal valgytojų skaičių ir kopūsto dydį)
2-3 Kiaušinių
Druskos
Juodųjų pipirų
Kitų prieskonių pagal skonį. Aš įdedu žiupsnį kajieno pipirų, ciberžolės. Galima įpjaustyti petražolių ir krapų.
Česnako
Kartais įdedu pelėsinio sūrio arba įtarkuoju čederio. Šis receptas yra universalus, bazinis, tad kiekvienas pritaikys savo skoniui.
 Taigi, kopūstą sutarkuojame stambia(burokine)tarka. Įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir smulkiai supjaustytą česnaką. Viską išmaišome iki vientisumo ir kepame kaip įprastus bulvinius blynus. Pateikiame su natūraliu jogurtu, grietine ar mėgstamu padažu.
Tinka paleo mitybai.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą