2015 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Kai krenta obuoliai

Ateina laikas kepti obuolių pyragus :)

Obuolių pyragas, na kas gali būti paprasčiau, yra šimtai receptų.
Kiek galima apie tai rašyt?!
Ši kartą ne apie pyragą, o apie jo kepimo ir pateikimo formą.

Taigi: obuolių pyragas keptas stiklainyje. Idėja ne nauja, bet nuo to ji nei kiek nesuprastėja :)
Visi jos privalumai lieka vietoje ir pyrago skonis būna idealus :)
Patogu nes: iškart dozuota ir galima, užsukus dangtelį, ir neštis su savimi į mokyklą, į darbą, į iškylą... bet kur... nesuvalgius užsuki stiklainį ir į šaldytuvą... nereik specialių formelių pyragams... nereik daugybės įrankių...




Pyragui reiks:
1 stilkinės miltų
1 stiklinės manų kruopų
1 stiklinės baltojo cukraus
1 v.š. cinamono
4-5 obuolių
30-40 gr sviesto

Iš miltų, manų ir cukraus su cinamonu padarom mišinį, Obuolius nuplaunam, nulupam, supjaustom nedideliais kubeliais.
Į stiklainiukus sluoksnius dedame po du šaukštus: du šaukštai sauso mišinio, du šaukštai obuolių.
 Viršutinis sluoksnis turi būti sausas.
Taip užpildom 4/5 stiklainiuko, ant viršaus užpilam tirpintų sviestų.
Kepam pyragą( tiksliau pyragus) apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Ant pygaro viršaus užmaukšlinam plaktos gretinėlės  arba ledų kepurę. Skanaus!


Kitas šio pyrago variantas:
1 st. Kokosų, migdolų ar kitų riešutų miltai.
1 st. Kokoso drožlių
0,5 st stevijos miltelių
0,5 st melasos
30- 40 gr sviesto
4-5 obuoliai
Gaminimo procesas tas pats, skonis kiek kitoks :)
Vietoje obuolių galima naudoti viską ką sugalvojate: slyvas, kriaušes, persikus, uogas....
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą